Hoe kun je het beste groenten en fruit bewaren?
Als je meer gaat koken met verse producten is het belangrijk dat je weet hoe je deze het beste kunt bewaren. Daarom hieronder een overzicht!
Groente/ fruitsoort |
Bewaartijd |
Zo bewaar je ze |
Aardbeien | 2-3 dagen | In de koelkast. Doe ze in een stenen schaaltje (minder kans op schimmel) |
Appelen | 7-10 dagen | Bewaar ze in een aparte groentelade of bak, afgescheiden van ander fruit en groenten |
Andijvie | 1-2 dagen | |
Artisjokken | 4-5 dagen | Voeg een paar druppels water toe aan de verpakking |
Asperges | 2-3 dagen | Wikkel ze in een vochtige doek |
Bessen (alle soorten) | 2-3 dagen | Doe ze in een stenen schaaltje (minder kans op schimmel) |
Bladselderij | 1-2 weken | Wikkel de selderij in vochtig keukenpapier en bewaar in een open plastic zakje |
Bloemkool | 7-10 dagen | |
Broccoli | 3-5 dagen | |
Champignons | 3-5 dagen | Bewaar ze in een papieren zak in plaats van in het plastic of doe ze in een stenen schaaltje |
Citroen | 1 maand | Bewaar in een plastic zak in de groentela zodat ze minder snel uitdrogen |
Frambozen | 2-3 dagen | Doe ze in een stenen schaaltje (minder schimmel) |
Knolselderij | 7-10 dagen |
Reageer op dit artikel