Ik had een candida schimmel overgroei….

Sugarchallenge Ik had een candida schimmel overgroei by Carola van Bemmelen

Precies 4 jaar geleden ontmoette ik Carola.

Ze confronteerde mij met mijn voedingspatroon en leefwijze. Ik was in de veronderstelling dat ik altijd gezond leefde, ik moest dat toch weten als arts zijnde, maar niets was minder waar. Ook kwam ik erachter dat al mijn “vage” klachten helemaal niet normaal waren.

Uiteindelijk ben ik na een lange frustrerende zoektocht van meer dan drie jaar, definitief van mijn verschillende klachten afgekomen. En dit betreft heel diverse, afwisselende klachten die ik van kinds af aan opgebouwd had en waarvan ik niet wist dat ze één en dezelfde oorzaak hadden: een candida schimmel overgroei……

Niet lekker in mijn vel

Ik had geen spectaculaire klachten. Echter, ik zat niet lekker in mijn vel. Mijn figuur veranderde, ik kreeg zwembandjes waar ik van baalde, want ik was altijd slank geweest. Ook raakte ik sneller vermoeid en had ik regelmatig een opgeblazen buik met winderigheid, waarvoor ik mij schaamde. Ik was ervan overtuigd dat ik gezond leefde: ik at gezond, sportte veel en had mijn ontspanningsmomenten. Waar kwamen de vage klachten dan vandaan?

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om actief met mijn “vage” klachten aan de slag te gaan, zo bijzonder waren ze nu ook weer niet. Totdat ik geconfronteerd werd met mijn zogenaamde gezonde voedingspatroon: dit bleek helemaal niet gezond te zijn! Integendeel. Het werd mij duidelijk dat mijn eetpatroon één grote bron van stress was voor mijn lichaam.

Er was meer aan de hand….

Op advies van Carola heb ik mijn voedings- en sportpatroon aangepast. Helaas gaf dit niet helemaal het resultaat waar we beiden op hoopten om redenen die later duidelijk werden. Zo kwam ik er achter dat er veel meer aan de hand was met mij:

  • Ik bleek intolerant te zijn voor gluten en lactose
  • Ik maakte te weinig maagzuur en verteringsenzymen aan
  • Ik had een lekkende darm
  • Ik kon meerdere voedingsmiddelen niet verdragen die “gezond” dienen te zijn
  • Ik ontwikkelde ook nog een Burn out

Ik had een candida schimmel overgroei……

Na van alles geprobeerd te hebben (vermijden van gluten en lactose, gebruik van maagzuur tabletten en verteringsenzymen, probiotica, stress reductie en goed herstellen van een burn out) was het resultaat nog steeds teleurstellend. Ik had nog steeds darmklachten en kon bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen. Ik was bijna zover dat ik mijn vage klachten ging accepteren.

Totdat totaal onverwachts eindelijk het verlossende antwoord kwam: ik had een candida schimmel overgroei….. Alle klachten die ik tijdens mijn leven gehad heb, van zeer forse aften in de mond tot vaginale schimmelinfecties, van PMS (premenstrueel syndroom) tot burn out, van drang naar zoet tot darmklachten, worden door candida schimmel overgroei verklaard. Ik had er wel wat over gelezen, maar ik kon de link niet leggen met mijn klachten, laat staan dat ik een duidelijke, complete gerichte aanpak kon vinden.

Candida schimmel overgroei succesvol aangepakt

Inmiddels zijn we nu drie jaar verder en heb ik de candida schimmel overgroei succesvol aangepakt. Ik ben van mijn vage klachten verlost, voel mij weer fit, slank en veel beter in mijn vel. Ik kan weer alles eten, mits ik het met mate doe. Ook buiten de deur eten doe ik weer met veel plezier. Je vraagt je misschien af waarom ik zelf geen hulp gezocht heb bij de huisarts, specialist of binnen de complementaire geneeskunde. Waarom ik zelf naar een oplossing ben gaan zoeken en het wiel heb moeten uitvinden?

Ik heb hier zo mijn redenen voor, candida schimmel overgroei wordt namelijk niet erkend door de reguliere geneeskunde. Ook binnen de alternatieve geneeskunde kon ik niet de antwoorden vinden die ik zocht: één complete, effectieve behandeling om candida vrij te worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zelf een unieke, complete en effectieve methode heb moeten ontwikkelen om candidavrij te worden. Sindsdien help ik mensen ook van hun vage klachten, veroorzaakt door een candida schimmel overgroei, af te komen.
Wil je weten of jij een candida schimmel overgroei hebt? Vind het uit met een korte test. 

Dit is in het kort mijn verhaal, mijn hele verhaal lees je hier.

Sugarchallenge - 3 Suikervrije dagmenu´s gratis voor jou! - by Carola van Bemmelen

, , ,

One Response to Ik had een candida schimmel overgroei….

  1. Linsey 20/12/2018 at 19:11 #

    Mag ik vragen hoe het uiteindelijk weg is gegaan? Zonder.medische hulp??

Geef een reactie