Carola van Bemmelen

Sugarchallenge by Carola van Bemmelen

Het begon allemaal in 2012

Op de verjaardag van vriendin besloot ik om een maandje ´suikervrij te gaan´. Als voedingscoach wist ik al lang dat suiker niet gezond was en nu was het mijn beurt om te ervaren wat het met mijn lichaam deed. Een pittige uitdaging want ik ben een behoorlijke zoetekauw. 

Ik besloot om 30 dagen de suiker te laten staan…

Noemde dit mijn Sugarchallenge en vertelde erover op Facebook. Tot mijn grote verbazing deden meer dan 350 mensen met me mee. Al snel ervaarde ik hoeveel sterker en energieker ik me voelde en stroomden de geweldige reacties van de andere deelnemers in mijn mailbox. Ik was blij verrast dat zoveel mensen gigantisch opknapten tijdens onze gezamenlijke suikervrije maand en besloot om dit aan meer mensen te vertellen.

Het grootste suikervrije platform van Nederland was geboren

Ik schreef een boek dat binnen mum van tijd een bestseller werd: 100% Suikervrij in 30 dagen. Hierna volgden nog 6 boeken over suiker, wat het doet met je gezondheid en (heel belangrijk) hoe je ermee kunt stoppen. Inmiddels zijn er ruim 100.000 exemplaren van alle boeken verkocht en hebben meer dan 150.000 mensen hun eerste Sugarchallenge afgerond.

Ik werd benoemd tot de Nederlandse ´suikerexpert´

Ik ging me steeds verder verdiepen in het thema suiker en gezondheid en ontdekte dat stoppen met suikers en snelle koolhydraten voor veel mensen dé sleutel is naar een goede gezondheid, optimale hormoonbalans, meer energie en een natuurlijk gewicht. Maar ook, dat suikers en snelle koolhydraten behoorlijke effecten kunnen hebben in het brein waardoor het lastig is om een gezonde relatie te kunnen hebben met eten. Ik volgde nationale en internationale opleidingen en artsenseminars op het gebied van hormoonbalans, epigenetica (kpni), orthomoleculaire voeding en psychologie van het eten.

Terug naar verbinding

Mijn droom is het dat zoveel mogelijk mensen gaan ontdekken hoe goed (en vooral hoe vrij!) ze zich kunnen voelen als ze de suiker laten staan en kiezen voor een andere eetstrategie. Zodat ze een relaxte relatie krijgen met eten, gezond en energiek worden en zich weer gaan verbinden met zichzelf, met hun talenten en anderen. Want zeg nou zelf: hoe fijn zou het zijn als jij weer blij bent met je lijf en jouw leven!

Sugarchallenge helpt

Sugarchallenge biedt handvatten, achtergrondinformatie en support aan iedereen die kiest voor een suikervrije, gezonde leefstijl, een gezond en energiek lichaam, een helder hoofd en een vervuld leven. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te doen en zelf te ervaren hoe bevrijd je je voelt in een leven zonder suiker!

Sugarchallenge by Carola van Bemmelen - toeter

Graag lever ik een bijdrage aan grootschalige evenementen (100+ personen). Er is van alles mogelijk: workshops, lezingen, maar ook presentaties op maat. Indien gewenst denk ik met je mee!

Sugarchallenge by Carola van Bemmelen - people

Op dit moment heb ik helaas geen ruimte in mijn agenda voor persoonlijke begeleiding. Maar: gelukkig hebben we geweldige support programma´s en: onze Sugarchallenge Coaches!

Sugarchallenge by Carola van Bemmelen - boeken

In totaal 8 boeken, waarvan 4 bestsellers heb ik inmiddels geschreven over het hoe en waarom van een suikervrije leefstijl. Er zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht tot nu toe! Lees je mee?