Opleiding

Sugarchallenge Coach Opleiding by Carola van Bemmelen en Danny Vermeeren

Deze opleiding is een overall concept dat klopt en wat mij in totaliteit veranderd heeft 

Toe aan een carrière als voedingscoach nieuwe stijl?

De opleiding tot Sugarchallenge Coach is er voor iedereen die zich graag wil specialiseren als professional op het gebied van een gezonde bloedsuikerspiegel, suikervrije leefstijl en een gezonde relatie met voeding. Ben je al een professional en wil je op een nieuwe, effectieve manier gaan werken? Ook dan ben je van harte welkom.

Een gezonde relatie met voeding staat centraal

Onze Sugarchallenge Coach opleiding gaat veel verder dan voeding alleen. Voeding is waar het begint, maar wat misschien nog wel veel belangrijker is, is het creëren van een gezonde relatie met voeding en met jezelf. Dat is de sleutel tot blijvende resultaten. We durven inmiddels gerust te zeggen dat onze opleiding uniek is en dat je na het volgen van de opleiding alle tools in handen hebt om mensen succesvol te begeleiden naar een helder hoofd en blijvend gezond gewicht.

De opleiding biedt een prachtige combinatie van diepgaande kennis van voeding, gecombineerd met breinlogica (hoe werkt je brein) en coaching vanuit de essentie waardoor je pijlsnel naar de kern van een probleem kunt gaan. Hierdoor kun je mensen écht helpen en bevrijden uit een haat-liefde verhouding met eten.

Samenwerken met je lichaam

Je gaat leren welke voeding het lichaam écht nodig heeft, wat voeding doet in je lichaam en hoe je met voeding heel veel chronische aandoeningen kunt verminderen of zelfs terug kunt draaien. Je gaat ontdekken hoe het echt zit met gewichtsverlies (en waarom vrijwel alle gewichtsbeheersingsprogramma´s slechts tijdelijk werken omdat er één belangrijk element ontbreekt).

Daarnaast ga je leren hoe je samen kunt werken met het brein en wat het brein nodig heeft om toestemming te geven voor blijvende resultaten. Je gaat ontdekken hoe het brein werkt en hoe je met het brein kunt communiceren. Hierdoor kun je jouw cliënten helpen om moeiteloos blijvende resultaten te behalen omdat je werkt op een manier die past bij hoe het lichaam van nature uit functioneert: met de juiste voeding breng je het weer in balans en dankzij de breinlogica kun je optimaal met het brein communiceren en blijvende resultaten behalen.

In twee stappen naar Certified Sugarchallenge Coach

De opleiding tot Certified Sugarchallenge Coach bestaat uit twee modules die je los van elkaar kunt volgen: module 1: Sugarchallenge Foodcoach en module 2: Sugarchallenge Moodcoach. Samen zorgen ze ervoor dat je alle handvatten in huis hebt om jouw cliënten deskundig te begeleiden op hun weg naar een gezonde relatie met voeding, balans in hun lichaam en een blijvend gezond gewicht.

Sugarchallenge Coach Opleiding - Module Foodcoach - by Carola van Bemmelen

Module 1: Sugarchallenge Foodcoach

Alles over voeding nieuwe stijl

In de eerste module leer je alles over de belangrijke relatie tussen voeding, een gezonde bloedsuikerspiegel, een optimaal functionerend brein, een gezonde hormoonhuishouding, een lichaam in balans en een gezond gewicht. We gaan diep in op de basics van gezonde voeding, de invloed die voeding heeft op je gezondheid, bloedsuikerspiegel, hersenen, darmen en hormoonhuishouding en je leert hoe je voeding kunt inzetten om  het lichaam weer in balans te brengen.

Het komende jaar wordt de foodcoach opleiding volledig herschreven. Vanaf najaar 2018 is de opleiding (gedeeltelijk) online beschikbaar. 

Sugarchallenge Coach Opleiding - Module Foodcoach - by Carola van Bemmelen

Module 2 Sugarchallenge Moodcoach

Vernieuwend coachen naar een blijvend resultaat

Tijdens de tweede module ga je leren hoe het werkt met emotie-eten en kennismaken  met onze succesvolle aanpak van emotie-eten. Je gaat leren hoe het brein werkt en hoe je samen kunt werken met het brein. We gaan het hebben over zaken als eetbuien, negatief zelfbeeld, haat-liefde verhouding met eten, maar ook alle basisaspecten rondom verslavingen, emoties en (hardnekkige) gewoonten komen aan bod zodat je jouw cliënten diepgaander kunt begeleiden/coachen naar een succesvol en blijvend resultaat.

Het komende jaar wordt de moodcoach opleiding volledig herschreven. Vanaf najaar 2018 is de opleiding (gedeeltelijk) online beschikbaar. 

Opleiding Module Succes in de praktijk by Danny Vermeeren

Samen succesvol!

Iedereen die is afgestudeerd aan de opleiding tot Sugarchallenge Coach kan gratis deelnemen aan ons licentieprogramma. Je krijgt hierbij een gratis vermelding op de Sugarchallenge-site en toegang tot de speciale website voor coaches met allerhande informatie en handige documenten die je kunt gebruiken om jouw bedrijf op te bouwen. Ook kun je in overleg blogs, recepten en evenementen plaatsen op de Sugarchallenge-site en je mag werken met de speciale Sugarchallenge Coachprogramma´s.

Voorwaarde voor deelname aan ons licentieprogramma en vermelding op de site is dat je éénmalig de training ´Succes in de praktijk´ volgt en jaarlijks één of meerdere bijscholingen volgt.

Gaat de tekst te snel? "Zweef" met je muis over de tekst om hem te stoppen.