De rode draad in jouw leven

De rode draad in jouw leven by Carola van Bemmelen

Op het moment dat ik mensen vraag wat hun waarheid is, kijken ze me vaak vol verbazing aan. Toch is het eigenlijk heel eenvoudig. Jouw waarheid is datgene wat je op dit moment in jouw leven creëert. Heel jouw leven is een weerspiegeling van jouw diepste overtuigingen.

Jouw waarheid komt vanuit wat je ‘weet’, diep van binnen. Wat je ‘wilt’ komt vanuit je hoofd en wordt gevoed door prikkels van buitenaf. Door hoe het ‘zou horen’ of hoe het ‘zou moeten’. Door te luisteren naar wat ‘men zegt’ en ‘men denkt’.

Vechten met jezelf

Waarheid en wil kunnen om die reden dan ook behoorlijk uit elkaar liggen. Een voorbeeld daarvan is wanneer datgene wat je doet totaal anders is dan datgene wat je zegt. Hierdoor ontstaat er vroeg of laat een ‘gevecht’ in jou omdat je ‘wil’ naar de ene kant wil en je ‘weten’ krachtig tegenstuurt waardoor er uiteindelijk niets gebeurt. Dit noem ik ‘vechten met jezelf’.

Vechten met jezelf door iets anders te ‘willen’ dan wat er nu is, gaat dan ook niet werken. Je diepe ‘weten’ wint het uiteindelijk altijd van je wil en creëert ALLES om jou duidelijk te maken dat je op dit moment niet jouw diepste waarheid leeft.

Het klinkt bizar, maar de enige oplossing waarin ruimte ontstaat voor verandering is volledige acceptatie van de situatie zoals deze nu is door erop te vertrouwen dat wat je nu hebt exact is wat je nu nodig hebt. Ook al ben je het er totaal niet mee eens!

Jouw waarheid kun je ook zien als jouw visie…

Visie is datgene wat je (nog) niet kunt zien, maar wel weet en voelt. Het is waarom je hier bent, het is het verlangen van jouw ziel.

Jouw visie geeft sturing en inhoud aan jouw leven en straalt door in alles wat je doet. Op het moment dat je in contact bent met jouw visie, werkt en leeft vanuit jouw visie (of jouw waarheid), dan ben je in balans en zal je een magneet zijn voor de buitenwereld.

Leef jij jouw waarheid op dit moment?

Ieder mens is geboren met een visie, ieder mens heeft zijn of haar eigen waarheid. Echter, maar weinig mensen leven hun waarheid voluit. Om je waarheid te kunnen en durven leven is er veel vertrouwen nodig en in onze (hoofdzakelijk) door angst gestuurde maatschappij is dat niet altijd even eenvoudig.

Dat is de reden dat zoveel mensen niet meer leven vanuit de waarheid van hun hart, maar ervoor kiezen om de ‘leugen’ van het (bange) verstand te geloven. Waarom zoveel mensen niet meer zijn verbonden met hun essentie, met de liefde en warmte in zichzelf, maar leven vanuit de leegte en kilte van het bange, bange hoofd.

In plaats van te luisteren naar het verlangen dat diep van binnen roept, kiezen ze ervoor om hun verlangen te verdoven met letterlijke en figuurlijke suikers door te luisteren naar wat het verstand zegt, naar wat ‘verstandig’ is. Maar in je verstand vind je alleen antwoorden, en die hebben vaak niets te maken met de waarheid, met jouw waarheid zoals je hart haar fluistert….

Durf jij voor jezelf te kiezen?

Zelfstandig en autonoom leven is ons eigenlijk nooit geleerd. We zijn opgegroeid in een cultuur en maatschappelijk klimaat waarbij we geleerd hebben dat we afhankelijk zijn van iets of iemand buiten onszelf voor ons eigen geluk.

Vanwege die gedachte zijn we vaak meer met de ander bezig dan met onszelf. Zetten we de ander op de eerste plaats in plaats van onszelf. Zeggen we JA tegen de ander en NEE tegen onszelf.

De overtuiging dat het egoïstisch is om voor jezelf te kiezen heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zichzelf gevangen hebben gezet in een leven dat niet van hen is. Een leven waarbij ze hun identiteit bepalen aan de hand van wat ze zien bij anderen, buiten zichzelf.

Jouw waarheid hoort bij jou!

Door te willen hebben wat de ander heeft of te willen doen wat de ander doet, zonder te kijken naar wat je zelf hebt en wie je zelf bent, ondermijn je jouw waarheid. De waarheid van een ander kan voor jou een leugen zijn. Als jij had moeten hebben wat die ander heeft, dan had je het wel gehad. Alles wat je hebt is alles wat je nodig hebt.

Het reddertjes syndroom

Op het moment dat je jouw visie, jouw waarheid weer gaat omarmen, durft te omarmen, ga je ont-dekken waar, op welke gebieden in jouw leven, jij nog de verantwoording bij een ander (dit kan ook een gewoonte zijn!) neerlegt. Waar die ander jou als het ware nog moet ‘redden’, omdat je denkt dat je het nog niet zelf kunt of gewoonweg omdat je niet wéét hoe het anders zou kunnen. Het wordt dan duidelijk waar je bezig bent om een ander gelukkig te maken zodat je jezelf ‘goed’ kunt voelen.

Verbinding geeft richting aan jouw leven

Naarmate je je meer kunt verbinden met jezelf, raak je steeds meer geïnspireerd, word je als het ware opgetild door een golf van plezier, ideeën, vreugde, liefde en mogelijkheden. Die mensen en dingen die je nodig hebt komen als vanzelf op je pad en alles schijnt moeiteloos te gaan. Er is een logische opvolging van zaken en alles komt zoals het komen moet op exact het juiste tijdstip.

Je zult op gaan vallen omdat je steeds minder te beïnvloeden bent en niet meer zo bang bent voor wat er zou kunnen gebeuren. Je leven krijgt richting en betekenis en de mening van de buitenwereld wordt steeds minder belangrijk omdat je niet meer van haar afhankelijk bent voor jouw geluk.

Zwemmen met de stroom mee

Leven van binnen naar buiten is leven zoals de natuur werkt. Het is zwemmen met de stroom mee, in plaats van tegen de stroom in. Het is leven vanuit acceptatie van dat wat er is en daar waar je bent, in plaats van ermee te vechten. Vanuit deze acceptatie ontstaat dan vervolgens de rust en de ruimte waarin je nieuwe mogelijkheden kunt creëren.

Hoe herken je jouw visie?

Jouw visie is wie je bent, het is hoe je praat, hoe je je kleedt, hoe je je presenteert in de buitenwereld, het is wat je raakt, waarin je geïnteresseerd bent, waarover je kunt blijven vertellen. Het zijn die dingen waarom andere mensen naar je toekomen, waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen. Maar het is ook jouw worsteling met jezelf.

Ieder mens heeft een rode draad in zijn/ haar leven. In deze rode draad vind je jouw visie of beter gezegd: vind jouw visie jou! Stop met haar te zoeken buiten jezelf, maar ga kijken naar wie je bent en wat je hebt aan talenten. Naar wat je leuk vindt en wat jou zo bijzonder maakt. Daarin vind je jouw visie en jouw blijheid voor jouw leven!

Jouw visie ben JIJ! Je hoeft dus ‘alleen’ maar jezelf en jouw leven volledig te accepteren zoals je bent en zoals het is…. Jezelf te ZIJN….. Je ont-dekt jouw visie door te stoppen met zoeken en te accepteren dat ze er al is, in jou, door jou, voor jou.

Om je visie te ontdekken helpen de volgende vragen:

 1. Wat zijn de dingen die je leuk vindt om te doen, waar word je zo blij van dat je de tijd vergeet als je ermee bezig bent?
 2. Waarin blink je uit?
 3. Wat zou je het liefste doen, zelfs als je er niet voor betaald zou worden?
 4. Wat raakt je?
 5. Hoe zouden jouw vrienden en familie jou omschrijven (je kunt het ze vragen)?
 6. Wat zijn de dingen waarvoor vrienden jou om raad vragen?
 7. Zijn er bepaalde boeken of TV programma’s of websites waar je naartoe trekt?
 8. Wat voedt je? Waar krijg je energie van?
 9. Kun je een rode draad ontdekken in je opleidingen en werkervaringen?
 10. Als je samenwerkt in een team, wat is dan de rol die je meestal speelt?
 11. Help jij jezelf om het beste uit jezelf te halen?
 12. Wat zou je doen als je nog 1 dag te leven had en waarom?
Sugarchallenge by Carola van Bemmelen - Aanmelden op de sweet living lijst

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie