Detoxen voor gezonde darmen!

detoxen voor gezonde darmen by Carola van Bemmelen

We besteden dagelijks veel tijd en geld aan de buitenkant van ons lichaam. De binnenkant wordt echter vaak vergeten. Sterker nog: veel mensen zijn zich totaal onbewust van wat er in hun lichaam gebeurt.

Toch is het de binnenkant van jouw lichaam die ervoor zorgt dat er een buitenkant is. Regelmatig detoxen voor gezonde darmen is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Vaak kun je zelfs aan de buitenkant van jouw lichaam zien hoe de binnenkant ervoor staat: des te schoner en gezonder de binnenkant van jouw lichaam, des te mooier en frisser jouw uiterlijk zal zijn! Eén blik in de spiegel is dus al voldoende om te zien hoe jouw lichaam er vanbinnen voorstaat….

Iedere dag een beetje giftiger

Zelfs al eet je nog zo gezond, mediteer je iedere dag en probeer je chemische gifstoffen zoveel mogelijk te vermijden, je lichaam wordt iedere dag een beetje giftiger. Alleen al doordat je iedere dag ademt en je stofwisseling afvalstoffen veroorzaakt.

Naast deze ‘basis’ afvalstoffen, hopen zich in jouw lichaam iedere dag afvalstoffen op van buitenaf. Hierbij kun je denken aan (onverteerde) etensresten, maar ook aan gifstoffen van bijvoorbeeld medicijnen of van emotionele stress (o.a. verdriet of boosheid).

Jarenoude shit maakt je ziek

Deze afvalstoffen hopen zich niet alleen op in je vetcellen en rondom je organen, maar ook (een groot deel ervan) in je darmen waar het soms echt jaren en jaren vast kan zitten. Sommige mensen dragen echt tientallen kilo’s aan afvalstoffen in de vorm van ‘oude shit’ bij zich in hun lichaam!

Afvalstoffen die te lang in je darmen blijven, veroorzaken rotting en daardoor een overmaat aan gassen en bacteriën. Uiteindelijk ontwikkelen deze samen een flora die overheerst wordt door rottingsbacteriën.

Hierdoor wordt je lichaam steeds giftiger. Je merkt dit aan energieverlies, een huid die er minder mooi uitziet, winderigheid, allergische reacties en een scala aan chronische aandoeningen dat zich uiteindelijk zal manifesteren.

Mucoïde plaque

Door de slijmachtige plaque-laag die al dit ‘interne afval’ vormt tegen de darmwand aan, worden de kleine ‘voelsprietjes’ die aan de darmwand zitten, vastgekleefd tegen de wand waardoor ze geen of minder voedingsstoffen meer op kunnen nemen en het lichaam heel langzaam uithongert. Daar komt nog bij dat het stofwisselingsafval en gifstoffen die via de bloedbaan terugkomen naar de darmen steeds moeilijker afgevoerd en uitgescheiden kunnen worden.

Emoties wonen in je darmen

Naast het hoofdverwerkingssysteem voor onze voeding, zijn de darmen een belangrijke verzamelplaats voor emoties. Het is dan ook geen wonder dat emotionele stress zoals….

oud zeer uit het verleden – stemmingswisselingen en boosheid – hartzeer – angst – dingen die dwarszitten – moeite hebben met loslaten – controle vast willen houden

hier vaak worden vastgehouden. Dit kan zijn door middel van lucht, maar ook in de vorm van verhardingen of verstoppingen waardoor je bijvoorbeeld maar minimaal naar de wc kunt of last hebt van chronische buikpijnen, krampen of harde buiken.

Gezond eten heeft alleen zin als je lichaam voeding op kan nemen

Je kunt nog zo gezond eten en alle regels voor een goede gezondheid toepassen, op het moment dat jouw darmen de voeding niet goed kunnen opnemen gebeurt er vaak bitter weinig.

Een gezonde en schone darm is dan ook een basisvoorwaarde voor een gezond en goed functionerend lichaam. Maar ook voor een frisse en heldere geest. Geef je darmen daarom af en toe de kans om zich te ontlasten van alle letterlijke en figuurlijke ‘oude shit’ die je er misschien wel jarenlang hebt verzameld.

Je voelt je hierdoor niet alleen kilo’s lichter, je wordt tevens beloond met een enorme hoeveelheid energie, een prachtige, stralende huid en een vermindering van een heel scala aan ongemakken!

Detoxen, grote schoonmaak voor je darmen!

Tijdens een detoxkuur (die meestal 5 tot 7 dagen duurt) krijgt de darm rust doordat de spijsvertering op een heel laag pitje wordt gezet. Alle belastende voeding wordt vermeden en het lichaam wordt aan alle kanten geholpen om ‘grote schoonmaak’ te houden. Denk hierbij aan massages, darmspoelingen en ontgiftende kruiden, mineralen, enzymen en sporenelementen.

Zelf was ik tijdens mijn detoxkuurweek ontzettend bang voor honger, maar dit heb ik niet gehad. Ook het gevoel van slapte was minimaal. Ik heb zelfs genoten van alle heerlijke verse fruit- en groentensappen en even een paar dagen weinig eten. Bovendien stond ik versteld van de hoeveelheid ‘shit’ die ik, ondanks mijn gezonde leefstijl, in mijn lichaam heb verzameld.

Wil je ook detoxen?

  • Je kunt zelf, thuis een detoxkuur doen met de pakketten van Innerwave, kijk hiervoor op www.innerwave.nl
  • Je kunt er ook voor kiezen om onder begeleiding te gaan kuren (dit heb ik gedaan en zou ik zeker een eerste keer iedereen aanraden). Hierover vind je meer informatie op www.detoxkuurweek.nl
Sugarchallenge - 3 Suikervrije dagmenu´s gratis voor jou! - by Carola van Bemmelen

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie