Sugarchallenge Original

sugarchallenge_carola-van-bemmelen

Hoe zou het zijn…

 • Als je vrij(er) zou zijn van medicatie
 • Als je weer lekker in je vel zou zitten en blij zou kunnen zijn met jouw lijf
 • ls je je weer sexy en mooi zou voelen
 • Als eten geen ´ding´ meer zou zijn
 • Als je vrij zou zijn van die eeuwige honger en drang om te eten
 • Als je moeiteloos op gewicht blijft
 • Als je weer de energie zou hebben van een kind
 • Als je hoofd weer helder, scherp en fris zou voelen
 • Als je weer gezond zou zijn
 • Als je weer al die dingen zou kunnen doen die je zo graag doet, zonder beperkingen

Geloof het of niet: dit is haalbaar voor iedereen! Uiteraard verschillen we allemaal van elkaar, maar na het direct en indirect begeleiden van meer dan 150.000 mensen op hun suikervrije weg kennen we de kracht van een suikervrije leefstijl.

Bevrijd jezelf!

Stel je eens voor hoe het zou zijn wanneer je eindelijk kunt doen wat je altijd al wilde doen, wanneer je een leven kunt leiden vol vervulling, een leven waarin jouw unieke talenten optimaal tot haar recht komen, waarin je datgene doet waar je nu van droomt. Dit gebeurt vrijwel automatisch wanneer je jouw lichaam en brein bevrijdt uit de eindeloze suikerspiraal.

Je zet daardoor als het ware een positieve spiraal in gang: door te kiezen voor een suikervrije leefstijl ben je steeds beter in staat om gezonde keuzes te maken voor jezelf. Hierdoor kom je lekkerder in je vel te zitten en dat straal je uit naar buiten. Doordat je gezondheid verbetert kun je misschien weer rennen en spelen met je kinderen of kleinkinderen. Je kunt meer halen uit je studie, je sociale leven verbetert, misschien kun je eindelijk die reizen gaan maken die nu niet mogelijk zijn vanwege je chronische ziekte of gewicht, je kunt veel meer halen uit je sport en wie weet, ontmoet je eindelijk de liefde van jouw leven. Zomaar een paar voorbeelden!

Wij verbazen ons echt nergens meer over

Keer op keer zien we dat mensen blijer worden met zichzelf en lekkerder in hun vel zitten zodra ze ervoor kiezen om alle suikers en snelle koolhydraten te schrappen uit hun voeding. Wij noemen dit een suikervrije leefstijl, anderen noemen dit koolhydraatarm eten. Tijdens de Sugarchallenge ga je ontdekken hoe je dit op een verantwoorde wijze kunt doen. Met blijvend resultaat. Zonder honger, zonder gedoe, gewoon met normaal eten uit de supermarkt.

De Sugarchallenge geeft antwoord op vragen als:

 • Hoe kun je het beste beginnen en wat is de beste manier om jouw nieuwe gewoonten blijvend in te voeren
 • Hoe kun je jouw suikervrije koers iedere dag weer vasthouden
 • Hoe combineer je een suikervrije leefstijl met een druk leven
 • Als je toch uit de bocht vliegt, hoe kun je dan weer snel terugkomen op het suikervrije pad
 • Hoe ga je om met familie, vrienden, collega´s en kinderen
 • Wat doe je als je uit eten gaat, op vakantie gaat, veel onderweg bent of een feest hebt
 • Hoe ga je om met verleidingen en zin in zoet
 • Wat kun je wel eten en wat kun je beter laten staan
 • Hoe kun je suikervrij afvallen en jouw gezonde gewicht behouden

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Het Sugarchallenge Original programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot voeding, gezondheid en de werking van het brein. Hierdoor weten we wat je nodig hebt, wat werkt én zorgen we ervoor dat je brein ook ´aan boord´ is (en blijft) zodat jouw resultaten blijvend zijn. Zodat je moeiteloos, zonder honger en zonder al teveel gedoe de overstap kunt maken naar een gezonde, suikervrije leefstijl en een blij en natuurlijk slank lichaam. Voor de rest van je leven.

Hoe gaat het in zijn werk?

Suikervrij doe je niet alleen, dat doe je samen, in een groep, zodat we elkaar kunnen helpen en inspireren. Om die reden is er onze Facebook community, met daarin niet alleen honderden mensen die je voor  zijn gegaan, maar ook een groot deel van onze Sugarchallenge Coaches voor een optimale ondersteuning en support.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Sugarchallenge Original Daily by Carola van Bemmelen

Iedere dag een Sugarchallenge Daily in de mailbus

Je ontvangt 40 dagen lang iedere dag een Sugarchallenge Daily. Hierin ontvang je niet alleen heel veel informatie en support over de basis van een gezonde, suikervrije leefstijl: je ontvangt ook veel inzichten over zaken als overeten, eindeloos diëten, eeuwig terugvallen en een ongezonde focus op eten, zodat je ook hierin een stap kunt zetten.

Sugarchallenge Original Weekmenus by Carola van Bemmelen

Suikervrije weekmenu´s, met suggesties voor vegetariërs

Iedere week staat er een nieuw weekmenu voor je klaar in de ledenomgeving. De weekmenu´s zijn zodanig samengesteld dat ze exact die voedingsstoffen bevatten die jouw lichaam nodig heeft op dat moment in jouw Sugarchallenge. Voor vegetariërs hebben we bij de vleesmenu´s een suggestie opgenomen hoe je deze aan kunt passen. Overigens kan deze ook vis bevatten.

Sugarchallenge Original Facebookgroep by Carola van Bemmelen

Sugarchallenge Original Facebookgroep

Suikervrij doe je niet alleen, dat doe je samen! In de speciale Facebookgroep helpen we elkaar en kun je terecht met je vragen, ervaringen en successen, lekkere recepten en je kunt steun vragen als je het even moeilijk hebt. Overigens: deelname in de Facebookgroep is niet verplicht, wel fijn.

Sugarchallenge Original voor vegetariërs, sporters en diabeten by Carola van Bemmelen

Instructie voor vegetariërs, sporters en diabeten

Een uitgebreide toelichting over alles waar je rekening mee dient te houden bij het omschakelen naar een suikervrij leefstijl als je vegetariër bent of intensief sport. Voor diabeten hebben we een instructie bijgevoegd voor de praktijkbegeleider.

Een gezonde relatie met eten

Je gaat je brein en lichaam bevrijden van de verslavende werking van bewerkte en suikerrijke voeding. Hierdoor kun je weer vertrouwen op de signalen van je lichaam, heb je minder honger en verandert ´leven om te eten´ naar ´eten om te leven´.

Sugarchallenge Original I did it by Carola van Bemmelen

Dagelijkse check: I did it!

Aan het eind van iedere dag kun je ons laten weten of je het suikervrij hebt volbracht door de speciale link in de mail aan te klikken bij: Yes, weer een suikervrije dag volbracht! (je ontvangt van ons dan een digitale beloning).

Dit is wat je ontvangt:

 • 40 dagen lang iedere dag mailondersteuning in de vorm van een nieuwe  Sugarchallenge Daily
 • 40 dagen lang iedere dag recept-inspiratie in de vorm van Suikervrije dagmenu´s (ruim 120 recepten)
 • Bonusrecepten tijdens het programma
 • Uitgebreide toelichting voor vegetariërs
 • Uitgebreide toelichting voor sporters
 • Uitgebreide toelichting voor diabeten
 • Deelname in de speciale Sugarchallenge Original Facebookgroep
 • Beantwoorden van vragen via de mail

Wil je meedoen aan de Sugarchallenge?

Vrije deelname aan het programma is vanaf 2019 niet meer mogelijk. Maar…. het programma is vanaf nu gratis beschikbaar voor leden van de Eetgeluk Universiteit!

Sugarchallenge Original by Carola van Bemmelen
wees je eigen goeroe by Carola van Bemmelen

Maar dat is nog niet alles

Je krijgt nog veel meer! Naast het bereiken van jouw gezonde gewicht melden deelnemers ons vaak al binnen de eerste weken van de Sugarchallenge hoe hun gezondheid vooruit gaat en dat is natuurlijk niet in geld uit te drukken:

 • Cholesterolwaarden worden weer normaal
 • Bloeddrukwaarden normaliseren
 • Migraine aanvallen zijn vaak binnen een maand verleden tijd
 • PMS verschijnselen verdwijnen of verminderen
 • Reumatische klachten en jicht-achtige klachten verminderen
 • Slaap verbetert (zowel inslapen als doorslapen)
 • Chronische ontstekingsreacties verminderen
 • Huidklachten (puistjes, eczeem, psoriasis, jeuk) verminderen en verdwijnen vaak binnen een paar maanden helemaal
 • Diabetes type 2 kan in veel gevallen binnen een paar maanden gekeerd worden
 • Diabeten type 1 kunnen soms wel tot 70% minder insuline spuiten (en zijn beter en makkelijker in te regelen)

Dit zeggen de deelnemers

Sugarchallenge by Carola van Bemmelen - toeter
[indeed-my-testimonials-vc group="sugarchallenge" limit="1000" max_num_desc="500" read_more="0" order_by="rand" show="name,image,quote,stars" theme="theme_8" disable_hover="0" align_center="0" columns="1" slider_set="1" items_per_slide="1" slide_speed="8000" slide_pagination_speed="500" slide_opt="autoplay,stop_hover,responsive,autoheight,loop" pagination_theme="pag-theme1" animation_in="none" animation_out="none" filter_set="0" filter_select_t="small_text" filter_align="left" layout_mode="masonry" page_inside="0" inside_template="IMTST_PAGE_TEMPLATE" tmst_custom_href="0"]

Gaat de tekst te snel? "Zweef" met je muis over de tekst om hem te stoppen.

Veelgestelde vragen

De Sugarchallenge is een uitdaging die je in eerste plaats aangaat met jezelf. Ons advies is om het echt 30 dagen vol te houden omdat dit zowel mentaal als fysiek voor je lichaam de termijn is die het nodig heeft om te resetten. Iedere eerdere uitspatting zorgt ervoor dat je de reset stopzet. Vlieg je dus tijdens jouw Sugarchallenge uit de suikervrije bocht, dan begin je gewoon weer overnieuw.

Als het jou lukt om goed bij jouw suikervrije leefstijl te blijven is het niet persé noodzakelijk dat je nogmaals meedoet. Maar, merk je dat je het lastig vindt om jouw suikervrije leefstijl te handhaven of haal je nog niet de voordelen die je graag wenst, dan is meedoen een goede overweging. Je leert altijd weer nieuwe dingen bij en herhaling zorgt ervoor dat oude gewoontes steeds minder sterk worden.

Ja hoor, dat kan. Het programma is erop gericht om je lichaam weer in balans te brengen. Doordat je het de voedingsstoffen gaat geven die het nodig heeft, en alle ongezonde en snelle koolhydraten gaat vermijden, zal het automatisch overschakelen naar de vetverbranding. Als je al jouw natuurlijke gewicht hebt, dan zal je lichaam dat handhaven. Wel kan het zijn dat je nog veel vet hebt (ook slanke mensen kunnen vet zijn), dit zal dan uiteindelijk verminderen en omgezet worden in spiermassa. Hierdoor kan het voorkomen dat je in het begin nog wat gewicht of centimeters kwijtraakt. Maar ook dat zal stoppen zodra je lichaam goed in balans is.

Ja hoor. Juist bij ondergewicht is het belangrijk om je lichaam goed te voeden. De belangrijkste veroorzaker van ondergewicht is een immuunsysteem dat overactief is. Soms ligt het ook aan de schildklier (in ongeveer 5% van alle gevallen). Door de grootste stressbron in de vorm van suikers en snelle koolhydraten weg te nemen en je lichaam weer te gaan voeden versterk je het immuunsysteem waardoor het uiteindelijk tot rust kan komen. Over het algemeen heeft dit wel veel langer nodig dan gewicht verliezen, maar een gezonde, voedende leefstijl is het allerbeste dat je aan je zelf kunt geven als je ondergewicht hebt (en natuurlijk zo min mogelijk stress!).

De Sugarchallenge Original is compleet herschreven, heb je voor 2017 meegedaan, dan ben je van harte welkom om opnieuw in te stappen. Heb je vanaf 2017 meegedaan stuur ons dan even een mail op support@sugarchallenge.nl zodat we je kunnen informeren over de mogelijkheden voor herhalers.

Ja hoor. Er zijn heel veel deelnemers die het programma samen met hun gezin volgen (vaak zijn dan zelfs de kinderen het meest fanatiek). Mocht jouw gezin niet mee willen doen, dan kun je het zelf ook prima volgen. Het beste is het om er zo min mogelijk over te vertellen en het gewoon te doen. De avondmaaltijd kun je al suikervrij maken, als lunch zou je een grote pan soep of salade kunnen maken voor jezelf (en voor iedereen die mee wil eten) en als ontbijt zorgt iedereen vaak voor zichzelf en kies jij iets zonder suiker (onze ervaring is dat de meeste gezinsleden al snel willen wat jij hebt omdat het er veel lekkerder uitziet dan die saaie boterham…).

Ja hoor, dat kan, alhoewel we voor de meeste diabeten een persoonlijke aanpak adviseren. Let wel heel goed op met het omstellen en afstellen van je medicatie, dus doe het bij voorkeur in samenspraak met je praktijkbegeleider. Speciaal voor de praktijkbegeleider ontvang je bij het programma een toelichting over het omstellen van de medicatie. Mocht je twijfelen, mail ons dan gerust op support@sugarchallenge.nl

De cursus is een online programma dat je heel makkelijk kunt volgen vanuit jouw huis. Je ontvangt van ons ondersteuning via de mail en in de Facebookgroep.

Ja hoor, in principe kun je de cursus ook prima volgen zonder de Facebookgroep. Wel is deelname in de groep een fijne extra omdat je daar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en steun kunt zoeken op lastige momenten. Mocht je geen Facebook hebben/ willen, dan mag je ook altijd naar ons mailen met je vragen. Wel kan het dan wat langer duren voordat je antwoord hebt.

Let´s SUGARCHALLENGE!

Helaas, de Sugarchallenge gaat stoppen in 2019. Daarom is dit programma niet langer verkrijgbaar.

Vanaf 2019 gaat Carola zich helemaal richten op de Eetgeluk Universiteit. Een uniek zelfcoachprogramma waarin ze je stap voor stap meeneemt op weg naar een relaxte relatie met eten.

Goed nieuws: omdat suikers een belangrijke saboteur zijn van jouw eetgeluk, is het Sugarchallenge Original programma vanaf nu gratis en exclusief beschikbaar voor de leden van de Eetgeluk Universiteit!