Suikervrij eten, hoe doe ik dat?

Suikervrij eten hoe doe ik dat by Patricia Storm

In principe is suikervrij eten heel simpel. Je gaat terug naar het eten zoals we het kennen vanuit de natuur.

Alles wat aan de boom of in de grond groeit, rond rent, zwemt of vliegt kan je eten. Al het andere eten is niet natuurlijk. Dus alle pakjes en zakjes uit de supermarkt kan je voortaan links laten liggen. Ik heb tenminste nog nooit een boom met zakjes m&m’s gezien, jij wel?

Er zijn drie groepen koolhydraten die wij als mensen eten.

  • De lege koolhydraten. Deze koolhydraten zitten in pizza, patat, snoep, koek, suiker, frisdrank, witte rijst, alcohol enz. Deze koolhydraten bevatten totaal geen voedingsstoffen voor je lichaam. Het kost je lichaam juist veel grondstoffen om ze weg te werken. Je lichaam kan zich er dus niet mee voeden en kan er dus eigenlijk niks mee.
  • De halfvolle koolhydraten. Hierbij gaat het vooral over volkoren producten en granen. Ze bevatten vezels, vitamines en mineralen en bieden daarmee wel iets aan je lichaam. Het kost je lichaam dezelfde vitamines en mineralen om het te verwerken, waardoor je onder aan de streep op 0 winst voor je lichaam uitkomt.
  • De volle koolhydraten. Hieronder vallen alle groente- en fruitsoorten, aardappels, kiemen en gedroogd fruit. Deze volle koolhydraten zijn perfect verteerbaar voor het lichaam. Ze bevatten veel vitamines en mineralen en daarbij ook vezels die je lichaam nodig heeft voor een gezonde darmflora. Ze leveren je lichaam ook reserves. Je maakt je lichaam erg blij door veel van deze categorie koolhydraten te eten.

Vanuit deze gedachte start je met suikervrij eten en richt je je maaltijden voornamelijk in met de volle koolhydraten. Vanuit de Sugarchallenge gedachte is het hierbij van belang om je bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Hierover in een volgende blog meer.

Wil je meer lezen van Certified Sugarchallenge Coach Patricia Storm, kijk dan op www.bewustvoeden.nl

Sugarchallenge Suikerspiekpas by Carola van Bemmelen

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie