Welk verhaal vertel jij in 2016?

welk verhaal verteljij in 2016 by Carola van Bemmelen

Heb je weleens écht geluisterd naar jouw story? Naar het verhaal dat jij nu vertelt aan jezelf en aan de mensen om je heen?

Wat heeft dit verhaal je tot nu toe gebracht? Helpt het je of haalt het je weg van wat je het liefste zou willen? Word je er gelukkig van en blij? Of maakt het je verdrietig, ongelukkig en depressief iedere keer als je het vertelt?

Luister, voel eens goed en beslis voor jezelf:
is dit het verhaal dat je ook voor 2016 wilt blijven vertellen of kies je voor 2016 een ander verhaal?

Jouw verhaal creëert jouw leven

Onthoud dat jouw verhaal jouw leven vormgeeft, dus kies het zorgvuldig! De woorden die je vertelt en de gedachten die je denkt creëren gevoelens die exact dátgene aantrekken dat nodig is om jouw verhaal waarheid te laten worden. Verhalen vertellen is dan ook een heel krachtig iets want alles wat jij zegt en gelooft wordt waarheid. Leuk of niet leuk, constructief of destructief.

Verander je verhaal en je verandert je leven

Ja, zo makkelijk is het echt: verander je verhaal en je verandert je leven. De vraag is alleen: waarom zijn er maar zo weinig mensen die dit doen? Waarom kiezen we er massaal voor om iedere dag weer hetzelfde verhaal te vertellen met hetzelfde drama dat ons vaak helemaal niet meer brengt wat we het allerliefste zouden willen? Het antwoord is: ANGST. Angst om dat kwijt te raken dat we nu hebben, angst dat het nieuwe verhaal misschien toch niet zo leuk is als gedacht, angst dat niemand ons nieuwe verhaal wil horen, of geloven, angst dat we mensen kwijtraken.

Van herhaling naar creatie

Jammer eigenlijk, vind je ook niet? Al die mooie nieuwe verhalen die nooit worden verteld. In plaats daarvan gaan we iedere dag weer opnieuw ´in de herhaling´. Leven we iedere dag het leven van gisteren. En dromen we over morgen, maar ja, morgen hoort bij een nieuw verhaal en kan alleen maar komen als we stoppen met het vertellen van onze oude story. Dus voor de meeste mensen komt morgen nooit.

Wat wordt jouw (nieuwe) verhaal voor 2016?

Bij het creëren van jouw nieuwe verhaal is er eigenlijk maar één ding belangrijk en dat is dat je er blij van wordt! Dat je zo´n leuk verhaal vertelt dat je niet kunt wachten om het iedereen te laten horen. Dat je er nieuwe energie van krijgt. Of het verhaal nieuw is en spannend, of gewoon een sterk verbeterde versie van jouw oude verhaal: alles mag! Hoofdzaak is dat het vertellen van jouw nieuwe verhaal JOU gelukkig maakt (en pas in de tweede plaats de mensen om je heen, het is tenslotte jouw leven).

Vertel het iedereen die ervoor openstaat!

Nou zal niet iedereen op een nieuw verhaal zitten te wachten, dus vertel in eerste instantie jouw nieuwe verhaal alleen aan mensen die ervoor openstaan. De mensen die het niet willen horen vertel je niets. Ook niet je oude verhaal! Dat is een belangrijke regel. Als je jouw nieuwe verhaal namelijk maar vaak genoeg vertelt en je niet meer laat verleiden om je oude verhaal te vertellen kan jouw nieuwe verhaal niet anders dan zichzelf manifesteren.

Doe je mee?

Graag nodigen we je uit om jouw verhaal voor 2016 met ons hieronder of in de Sugarchallenge Facebookgroep te delen. Wij houden namelijk wel van een beetje avontuur en blije mensen!

Sugarchallenge by Carola van Bemmelen - Aanmelden op de sweet living lijst

, ,

No comments yet.

Geef een reactie